"Все, що міг робити СРСР- це способи вбивства": Євген Чичваркін про демократію і бізнес

"Україна - демократична країна, ми це бачимо по зміні влади ... І це досить корупційна країна"

"Все, що міг робити СРСР- це способи вбивства": Євген Чичваркін про демократію і бізнес

В ефірі телеканалу "Україна 24" - російський і британський бізнесмен Євген Чіваркін.

Програма була в ефірі 25.06.2021. Щоб подивитися відео програми, перейдіть у кінець інтерв'ю.

Наталія Влащенко: Сьогодні в гостях у нас Євген Чичваркін.

Євген Чичваркін: Здравствуйте.

НВ: Жень, 24 червня, п'ятниця, і ви знову в Києві. Бачу у вашому Інстаграмі красивого чоловіка з пакетами «Гедонізм», з вашими фірмовими, і ви пишете «як змінює Київ, якісь дві години льоту - і вперед, Бодхісатва, вперед». Ось що для вас Київ і чому ви знову тут?

ЄЧ: Ми тут з абсолютно приватним візитом. Є абсолютно якісь не пов'язані навіть з «гедонізмом» бізнеси. Але в цілому ми приватно до друзів приїхали, купатися і натиснути на кнопку «Reset» на пару днів. Мені тут дуже добре, мені комфортно, Тетяні теж. У нас є друзі, які викристалізувалися тут. І в першу чергу, коли ми прилетіли, мені вручили футболку збірної...

НВ: Чому я питаю, тому що звичайна історія, коли червень і коли 37 градусів на дворі, частина людей дрейфує кудись в сторону моря, в сторону Кіпру, Туреччини, ну тому що там всюди вода.

ЄЧ: Ми в бік Київського моря вчора дрейфували.

НВ: А ви - в бік Києва.

ЄЧ: Нам тут добре. Плюс було якесь питання, яке потрібно вирішити, і...

НВ: А, все-таки справи?

ЄЧ: Ну, відбити поїздку якось потрібно, так.

НВ: Найстрашніший наслідок локдауну, написали ви в одному зі своїх постів, в тому, що люди розучилися працювати, розучилися приймати відповідальні рішення, ну і так далі. А як змінилося ваше особиста життя внаслідок всіх цих пертурбацій, як змінилося життя Лондона, як змінилося життя Києва, з вашої точки зору? Тому що ж ви тут з 14 року постійно.

ЄЧ: Моє життя змінилося, ну, у нас там втрачений рік або рік з чимось, а в бізнесі у нас досить великі втрати по ресторану, по винному магазину, там теж відкотилися на рік, на півтора назад з продажів. Але це пов'язано навіть більше не з локдауном, а з поведінкою Китаю в момент пандемії, коли повністю закрилися і перейшли на такі нові ідеї Чучхе, спробу закритися всередині себе і ніяких грошей назовні не роздавати. Були тарифи Трампа, пов'язані з вином. Тобто, речі, не пов'язані безпосередньо з коронавірусом. Речі, пов'язані з брекзітом... Що стосується нашого особистого життя - ми, напевно, ковіддисиденти, але не вакцинодисиденти, тобто, ми проти локдаунів, проти закриття. І ми вважаємо, що повинна бути вся інформація і кожна людина має право вирішувати, вакцинуватися їй чи ні, ховатися їй чи ні, і так далі. Тобто, абсолютно тут за кожним своє рішення. Але я глибоко впевнений, що держава не має права позбавляти професії. Тобто, держава не має права вирішувати за всіх. Вона може рекомендувати, може підтримувати того, хто закрився, може підтримувати того, хто вирішив ізолюватися і за це вони будуть переобрані в нормальному, напевно, суспільстві. І ми всіма правдами і неправдами вакцинувалися раніше, «АстраЗенека» в Великобританії. Тепер у нас є, ну, вся сім'я, тому у нас є ці паспорти.

НВ: Тобто, ви вакциновані?

ЄЧ: Повністю, так, повністю і вже давно.

Повну версію інтерв'ю читайте у російській версії сайту.

Джерело Україна 24 Теги